De uitdaging

 

Emmie heeft het kleedje gelijk weggehaald. Er ligt een harde vloerbedekking in de slaapkamer die niet koud aanvoelt. Haar slippers met antislipzool staan op de plaats waar ze uit bed stapt.

Er ligt laminaat in de gang en Emmie voelt ze zich vooral 's nachts onzeker wanneer ze van haar slaapkamer langs de trap naar de badkamer toe schuifelt. 

Ze heeft eindelijk dat nutteloze kastje in de gang weggedaan.
Het stond danig in de weg en nu heeft ze meer bewegingsvrijheid.
 

Haar draadloze slimme telefoon, die ze ook wel eens als zaklampje gebruikt, heeft ze meestal binnen handbereik; wel zo handig!
Een verlichte geest tipte haar nog om ook een gewone zaklantaarn op het nachtkastje te leggen voor het geval de duisternis niet wil wijken.

Emmie's kijk op:
de slaapkamer 

Emmie heeft ook eens kritisch door haar slaapkamer gelopen en ging toen bijna weer onderuit door dat oude kleedje. Het antislip eronder was niet zo ‘anti’ meer. 


Hoe kan ze zich weer veilig voelen in huis en dingen zélf doen? Hoe kan Emmie weer méér zijn dan haar handicap? Een waardevol leven leiden, liefst in haar eigen vertrouwde woning en omgeving?

Paul Seesink
Denkt in creatieve oplossingen daar waar anderen obstakels ervaren. Met passie deelt hij zijn geniale inzichten om lotgenoten de helpende hand toe te steken.

Emmie's bed

is een z.g. ‘seniorenbed’.

Het is extra stevig in verband met het wat krachtiger in- en uitstappen.

Emmie heeft daarin een HRC-AD-matras. ‘HR’ staat hier voor High Resillience, hoge veerkracht en ‘AD’ voor antidecubitus. Haar matras geeft heel veel ondersteuning en is drukverlagend om doorligplekken te voorkomen.
Dit laatste is voor Emmie nog niet aan de orde, maar meer een geruststellende voorzorg.
 

Het is een sterk opencellige en duurzame matras die de temperatuur goed reguleert en ventileert. Het is daarom beter dan een polyether- of comfortmatras en biedt naast die hoge veerkracht ook een goede puntelasticiteit.

Dit wil zeggen dat het materiaal zich goed voegt naar de contouren van Emmies lichaam. Emmie koos voor een HR60, een matras met een soortelijk gewicht van 60, dat haar een flinke ondersteuning geeft.

Die matras ligt nu op een elektrisch verstelbare 28-lats lattenbodem voor een extra goed comfort. In de toekomst kan haar bed altijd uitgerust worden met een hoog-laag-systeem zonder dat het ledikant verbouwd of vervangen moet worden.

 

Wel zo slim van Emmie!

Gerelateerde producten

Verlichting

Emmie moet ’s nachts nogal eens uit bed. Voorheen was het dan toch even zoeken naar de schakelaar. Nu heeft ze indirecte in- en uitstap LED-verlichting onder haar bed, met een bewegingssensor.

Ze stapt uit bed en nog voor ze staat is de verlichting al ingeschakeld. Dat is ook handig als ze in het donker de slaapkamer binnenkomt. De niet verblindende verlichting schakelt vanzelf in en blijft een paar minuten branden. Er kan ook nog een dimmer op worden aangesloten zodat Emmie zelf de lichtsterkte kan kiezen. Hoewel dergelijke verlichting ook op batterijen leverbaar is heeft ze gekozen voor lichtnet-voeding.

 

Ze heeft nog een aantal lichtpunten besteld voor de trap. Vooral wanneer ze in het donker langs de trap loopt of beneden een glaasje water gaat halen lijkt het haar heel fijn dat de treden goed zichtbaar zijn. 

Download nu het gratis e-boek 'Chemotherapie en ik' van KankerEnIk.nl - met een lijst van veelvoorkomende bijwerkingen en wat je daartegen kunt doen.

 


 

Bel de gratis Kanker.nl Infolijn 


Heb je vragen over kanker, de gevolgen ervan of heb je behoefte om met iemand te praten over je zorgen of twijfels? Dan kun je bellen met de gratis Kanker.nl Infolijn: 
0800 - 022 66 22

Wolk Heup airbag
Voorkomen is beter dan genezen

 

Technische snufjes van vandaag de dag draag je als een sieraad. Het SOS horloge van Geemarc waarschuwt tot vijf voorgeprogrameerde vrienden. Het toestel is makkelijk in het donker te bedienen en is koppelbaar met een gehoorapparaat.
Emmie draagt een WOLK Airbag. Eerst was zij nog wat sceptisch maar het vernieuwde model bevalt haar goed. Ze voelt zich veiliger met de WOLK en weet dat haar heup beter is beschermd.

Vallen en opstaan

Er wordt helaas veel gevallen thuis, door mensen met een verzwakt lichaam en door ouderen.

Gelukkig gebruikt Emmie geen slaappillen.
Deze medicijnen kunnen het valrisico verhogen.

Er bestaan val-alarmsystemen met polsbandje en valsensor. Emmie is echter nog een stap verder gegaan; zij heeft airbags aangeschaft.


Ja, u leest het goed. Het gaat hier om de onzichtbare airbagriem ‘Wolk’.
 

Die draagt zij overdag. Het is een riem om haar heup met aan beide zijden een luchtzak die bij een val onmiddellijk worden opgeblazen en ervoor zorgen dat ze via een zachte landing weer gewoon kan opstaan.
Niemand die iets ziet, want zij draagt die heupbeschermers onder haar kleding.
De riem kostte haar € 549,00 en werd helaas niet vergoed door haar zorgverzekering, maar zij voelt zich nu wel een stuk veiliger.

Nachtlampjes met sensor 3 stuks
RetroJet Ventilator
Geen omkijken naar

Er zijn twee manieren om de Lumi nachtlampjes te bevestigen. Op de achterkant bevindt zich een zelfklevende strip waarmee het lampje bevestigd kan worden. Als alternatief kan Lumi ook worden bevestigd met pluggen en schroeven die meegeleverd worden. De sensor dedecteert beweging v.a. 3 meter en schakelt na 15 seconden weer uit. De batterijen worden niet meegeleverd (3xAAA) maar blijven op deze manier ten minste een jaar operatief.  

SOS Horloge van Safelet

Auteur: Paul Seesink
Redactie: José Bindi

Datum: 9 nov, 2018

Verwarming en ventilatie

Emmie heeft ’s nachts geen verwarming aan. Niet alleen omdat het misschien te warm zal zijn, maar vooral omdat de lucht in haar slaapkamer dan veel te droog wordt.

Echter een koude slaapkamer ingaan en je daar uitkleden is ook geen pretje. Haar slaapkamer behoeft zowel koeling als verwarming. Een convector die zowel koelt als verwarmt zou de oplossing zijn, maar dat lukt niet altijd.

Emmie zet in de koude tijd van het jaar ’s avonds de slaapkamerradiator open. Als ze gaat slapen schakelt de geprogrammeerde thermostaat de verwarming toch ‘laag’ en ’s morgens slaat hij weer bijtijds aan om de kamer kort op te warmen.

In de lente en in de zomer houdt Emmie het raam liever dicht. Ze is nogal gevoelig voor pollen en stof. Naast haar behandelingen wil ze daar zo min mogelijk last van ervaren. 

Haar vriendin vertelde haar over een luchtreiniger. Een handig apparaat wat de lucht van allerlei allergenen ontdoet.

 

Nét even iets meer comfort.

Livington Air Purifier
De enige echte Gerlups pantoffel
McGuyver Zaklamp
Op het nachtkastje en naast het bed

Op zoek naar een mooie en heerlijke pantoffel met een zachte binnenkant, die je tenen goed beschermd en tegelijk slipvast is? Kortom ben je op zoek naar een Gerlups pantoffel? Klik dan op het plaatje dan kun je ze morgen aantrekken.

De zaklamp ligt bij Emmie op haar nachtkastje. Ze heeft hem gekregen van haar zoon. "Een echte McGuyver zaklamp voor een true survivor" grapte hij. Hij doet het uitstekendm én ziet er leuk uit! En dat voor een kleine prijs.   

Lees meer in Emmie's kijk op:

Lees meer in Emmie's kijk op:

Lees meer in Emmie's kijk op: