Beweging versterkt je immuunsysteem en is goed voor je algehele emotionele welbevinden. Tijdens een behandeling van kanker en gedurende je herstel kan de juiste inspanning je helpen om je energie sneller terug te winnen.  

Lichaamsbeweging webshop

KankerEnIk.nl vindt handige producten en maakt ze toegankelijk voor mensen met kanker. 

Oximeter voor zuurstofgehalte en hartslagfrequentie


Wanneer er sprake is van een laag zuurstofgehalte in het bloed dan is het van belang om dit goed in de gaten te houden. Je kunt dan een oximeter gebruiken om het zuurstofgehalte in je bloed (SpO2) en je hartslag (SPM) te meten.

 

De oximeter van Fedec geeft beide waardes weer en is eenvoudig in gebruik.

Bloeddrukmeter
 

Een behandeling van kanker kan resulteren in een te hoge of een te lage bloeddruk.

Flauwte bij een te lage bloeddruk of hoofdpijn bij een te hoge bloeddruk kunnen dan bijvoorbeeld het resultaat zijn. Je bloeddruk meten is vrij eenvoudig. Een bloeddrukmeter helpt je om thuis een oogje in het zeil te houden. 

Balance pad elite Kiwi

 

De Airex Balance pad Elite is een actief therapie- en trainingshulpmiddel dat is gemaakt van het bekende zachte Airex schuim. De structuur van dit stevige kussen zorgt ervoor dat de Balance pad niet wegschuift tijdens de oefeningen. 
Het trainen op de Airex Balance pad Elite verbetert kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen. Een veilige manier om tijdens behandelingen je conditie op peil te houden. 

SportBH Met voorsluiting

 

Revalidatie vraagt om goede kleding. Kies voor comfort. Deze bh trek je makkelijk aan vanwege de ideale voorsluiting. Extra handig als je last hebt van gevoelige vingers of armen. 
Geen haakjes, maar een ergonomisch ritsje dat je makkelijk kunt openen en sluiten. De brede schouderbanden verlagen de druk op de hals- en nekspieren. De ideale bh voor herstellende patiënten van nu. 

Boodschappentrolley met zitje

De Shopping Cruiser Shop & Relax is gemaakt om na of tijdens het doen van de boodschappen uit te rusten op het daarvoor bestemde zitje. Het zitje is getest op ruim 100 kilo en bevindt zich aan de achterzijde van de trolley. 

Werpstokken van Chuckit

Geven jou de mogelijkheid om je hond lekker te laten rennen terwijl jij niet eens hoeft te bukken. Gooi de bal 25 meter ver zonder al te veel inspanning. Geniet tijdens een korte wandeling van de energie van je beste vriend.

HondenHEUpRIEM

 

Met de heupriem voorkom je dat de hond plotseling bij enthousiasme aan je arm trekt, wat na een operatie behoorlijk pijn kan doen.

Deze riem bevestig je om je middel en geeft je meer zekerheid wanneer je uit wandelen gaat. De hond merkt het verschil en loopt onbewust aan de goede kant mee. In de handige zakjes bewaar je koekjes of poepzakjes. 

Werpstok bal
Heupriem Hond
bellicon trampoline
bellicon trampoline

 

Bellicon onderscheidt zich van reguliere trampolines door de vakkundige toepassing van de elastieken. Deze vangen de schokken tijdens gebruik op waardoor je niet zozeer aan het springen bent, maar eerder aan het 'bouncen'. Het biedt een low impact oefening die niet alleen je gevoel voor balans stimuleert maar ook je lymfklieren helpt om het vocht te verplaatsen. Goed voor metabolisme en je hart. De Bellicon trampolines zijn de beste in hun soort. 
 

Nordic Walking stokken
 

Set van 2 aluminium wandelstokken verstelbaar van 86 tot 140 cm. Lopen met stokken zet je hele lichaam in beweging, je gebruikt bijna al je spieren voor een wandeling. Deze stokken zijn voorzien van anatomisch handvat met kurk composiet, comfortabele polsband, plastic ring aan de onderzijde voor extra grip en schoenvormige TPR nordic fitness eindstop. 

Fitness Hoelahoep voor volwassenen
Fitness Hoelahoop 
 

Een gekleurde sporthoepel, bestaande uit losse onderdelen. Gemiddeld verzwaarde fitness hoelahoep. Dit is de best verkochte hoelahoep, geschikt voor de meeste gebruikers met een lichaamsgewicht tussen de 55 en 80 kg. Eenvoudig in elkaar te zetten en achteraf handig op te bergen.

Bosu Balast Bal
Bosu Ballast bal met stabilisatiekorrels
 

De BOSU Ballast Ball is een doorzichtige oefenbal gevuld met kunststof korrels met een totaal gewicht van circa 2,5 kg. Deze kunststof korrels zijn voor de ballast en zorgen ervoor dat de BOSU Ballast Ball beter op zijn plaats blijft liggen zonder de balansuitdaging te verliezen.

 

De korrels maken geluid wanneer de bal verplaatst waardoor je ook auditieve feedback krijgt en je je beter kunt concentreren op je balansoefeningen. 

Fitness Hoelahoep voor volwassenen
Balanstrainer met weerstandsbanden
 

De balanstrainer biedt veel mogelijkheden en is geschikt voor ieder type sporter. Of je nu aan je revalidatie werkt of al gevorderd bent, de RS Sports balanstrainer is een uitstekende toevoeging aan je thuisgym. Met de weerstandsbanden train je je armen en schouders. Je oefeningen zijn helemaal compleet.

Fitness Hoelahoep voor volwassenen
Weerstand elastiek - diverse sterktes
 

De Gymston weerstandsbanden zijn niet voor niets de best verkochte elastieken voor fitnessdoeleinden. Begin met de allerlichtste en bouw je oefeningen langzaam op wanneer je er klaar voor bent. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bouw je spierkracht op en begin bij de basisoefeningen die beschreven worden. 

 

Gymston bewijst dat uitstekende kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Low InteNsity Hometrainer

 

Voor een “low intensity” training is de VirtuFit HTR 2.0 ideaal! “Low intensity” wil zeggen dat je niet voluit gaat bij oefeningen, maar iets rustiger sport en het langer volhoudt. Je ontwikkelt tijdens deze training minder kracht, maar je verbetert juist veel meer je uithoudingsvermogen. 

Het zadel is groot en ergonomisch waarop je bijna automatisch een goede zithouding aanneemt.

Hometrainer Fiets
Fitness Hoelahoep voor volwassenen
Ultra lichte gewichtjes
 

Oefenen met het juiste gewicht is belangrijk tijdens revalidatie. De gewichtjes van Tunturi beginnen vanaf 0.5 kg en lopen langzaam op tot 5 kg. 

 

De lichte gewichten voorkomen overbelasting van je armspieren en bevorderen de lengte van je oefeningen. Zo kun je beter een lange reeks oefeningen doen zonder dat je spierkracht tekort schiet. Stap over naar het volgende gewicht zodra je de oefening enkele malen goed vol hebt gehouden.

Samsung Galaxy Watch Active - Smartwatch - Rose Gold

 

De smartwatch die jou ondersteunt in het opbouwen, vasthouden en verbeteren van een gezonde levensstijl.
Dankzij het lichte, dunne, schok- en waterbestendige design is de Galaxy Watch Active uitermate geschikt om een diverse reeks aan sportoefeningen te tracken. Dankzij het IP68-certificaat en 5ATM is de Galaxy Watch Active ook te gebruiken in zoet of zout water. 
Connectie met je telefoon is snel en goed. Berichtjes komen goed binnen en zijn makkelijk te bekijken en indien gewenst te beantwoorden.

Samsung Galaxy Smartwatch
Schouderkatrol
Schouderkatrol

 

Een onmisbaar hulpmiddel voor vrouwen na een borstoperatie! Met het schouderkoord help je je schouder om weer soepel te worden, zonder de spieren en het weefsel te overbelasten. 

 

Vraag altijd je behandelend oncologiefysiotherapeut om advies over het gebruik van het schouderkoord wanneer je nog onder behandeling bent. Met behulp van de juiste tips behaal je het maximale resultaat.