KankerEnIk.nl vindt handige producten en maakt ze toegankelijk voor mensen met kanker. 

Lotgenoten, artsen, diëtisten en wetenschappers behandelen in onderstaande boekenlijst tal van specifieke onderwerpen. De beste boeken over kanker vind je hier. 

Beter worden is niet voor watjes

 

Daniëlle Pinedo, Bart van Eldert

Twee auteurs schreven dit brievenboek, beide journalist en overleefden beide kanker.

Ze interviewen elkaar en merken o.a. op: 'Ziek worden, dat kan iedereen, maar beter worden is niet voor watjes'.

Het BorstKankerBoek

 

Dr. Hester Oldenburg, Dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters, Julia van Bohemen

Een op de negen vrouwen krijgt borstkanker. Dit boek geeft antwoord op alle vragen die de ziekte oproept.

Over o.a. zelfonderzoek en diagnose tot behandeling en reconstructiemogelijkheden. 

Gezond eten rond chemotherapie

 

José van Mil en Christine Archer Mackenzie
Voor de eerste keer werkten een chef-kok en een medisch specialist samen om je te inspireren met meer dan 100 heerlijke recepten speciaal ontwikkeld voor mensen die een chemotherapie ondergaan.

Chemotherapie en ik - Gratis eboek

 

Elke De Klerk - KankerEnIk.nl

Dit interactieve e-boek helpt bij het vinden van de antwoorden die op jou van toepassing zijn en behandelt allerlei zaken die rondom een behandeling met chemotherapie een rol kunnen spelen. Vraag hem gratis aan op deze website.

De keizer aller ziektes 


Siddhartha Mukherjee
Een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. 

Angst na Kanker

 

Jan Verhulst & Coen Völker

Dit boek maakt angst bespreekbaar. Psychologen gaan in op hoe angst ontstaat en geven talloze praktische handvatten om angst beter hanteerbaar te maken.

Beter worden is niet voor watjes
Het borstkankerboek
Gezond eten tijdens Chemotherapie
Angst na Kanker
Keizer aller ziektes

Boeken webshop

Liefde onder druk
Liefde onder druk

 

Els Put - Kanker heb je niet alleen. Els Put schreef dit mooie en eerlijke boek over hoe kanker een zware druk op je relatie kan uitoefenen. Met ontroerende verhalen over kankerpatiënten en hun zoektocht naar de verandering bij zichzelf en in hun relatie.

a Spoonful of love
A Spoonful of Love

 

Odette Schoonenberg - Geschreven door iemand die weet dat je voeding fluweelzacht moet zijn als je wondjes in je mond hebt. Hoe het is om overal misselijk van te worden. En dat je smaak verandert. Medische ondersteuning door adviserend arts en radiotherapeut - Prachtige lifestyle- en foodfotografie 

Grote boom is ziek
Grote Boom is Ziek

 

Nathalie Slosse - Grote Boom blijkt houtwormpjes onder zijn schors te hebben. De dokter behandelt hem hiervoor, maar Snuiter snapt het niet. Grote Boom wordt alleen maar zieker van de behandelingen. Een mooi, ontroerend prentenboek dat een ziekte als kanker door de prachtige metaforen heel inzichtelijk maakt voor jonge kinderen.

Radicale Remissie
Een hapje uit de zon
Handboek Kanker
Radicale Remissie

 

Kelly A. Turner - Zonder valse hoop te wekken, geeft dit boek een helder te beeld van de mogelijkheden bij uitgezaaide kanker. Vol praktisch toepasbare tips en interviews met lotgenoten. Naast uitleg over reguliere behandelmethodes wordt gewezen op de eigen bijdrage die het genezingsproces kan verbeteren en ondersteunen.

Een hapje uit de zon

 

Corien van Zweden

Vijf gezichten van kanker. Als bij journalist en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, blijkt dat in de klas van haar oudste dochter vijf ouders kanker hebben. Een hapje uit de zon biedt houvast en herkenning aan iedereen die met kanker te maken krijgt. 

  

Handboek Kanker

 

Henk Fransen - Handboek Kanker is een compleet boek over kanker. Het combineert op unieke wijze reguliere en alternatieve geneeswijzen, zonder het een of het ander af te wijzen. Dit boek helpt je snel en veilig op weg. Met behulp van een sterke- en zwakke puntentest bepaal je per onderdeel waar jouw verbeterpunten liggen

U kan meer dan u denkt
U Kunt meer dan u denkt

 

H.c. Moolenburgh - Vooraanstaand Nederlands arts op het gebied van complementaire kankerbehandeling, legt in dit boek uit welke methoden er naast de noodzakelijke medische oplossingen beschikbaar zijn om het lichaam te ondersteunen en zo gezond mogelijk te krijgen.

Ctrl Alt Delete
als er geen morgen meer is

 

Gedichten van Ruud Vorstermans -  Over liefde, wilskracht, levenslust en rouwverwerking. Ruud geeft blijk van zijn liefde en bewondering voor de manier waarop zijn vrouw Marijke omgaat met uitgezaaide borstkanker. Deze dichtbundel is een inspiratiebron, waarbij de dood niet als het einde gezien wordt, maar als een begin van een andere manier van leven; een leven vol herinnering.

Chemo wat nu?
Chemo wat nu?

 

Ester Hartholt - 15 handige en  praktische tips waar je mee aan de slag kunt voordat je met de chemotherapie begint en voor tijdens het traject. Zodat je het gevoel krijgt de regie weer een beetje in eigen handen te hebben. 

 

Heel overzichtelijk geschreven met niet te veel tekst, een aardig geschenkje.

Diepere lagen
Diepere Lagen

 

Bart Chabot - Een persoonlijk verslag van bestraling. Aangrijpend, indringend zeer persoonlijk relaas, nuchter en met humor geschreven. Voor de behandeling van een burghoektumor moet Bart Chabot een belangrijke maar moeilijke keuze maken: Opereren of bestralen?

Sterkte met je Tumor
Sterkte met je tumor

 

Paula Bakhuis - Communicatie bepaalt of je elkaar begrijpt en wat je voor elkaar kunt betekenen. Iedereen doet zijn best en toch gaat het soms mis. Hoe komt dat? Hoe voorkom je die sociale stress? Wat kunnen we van elkaar leren?  Een eerlijk en openhartig boek.

Boek: Kaal
Kaal

 

Veertien mensen vertellen over kaalheid in openhartige interviews: mannen, vrouwen en kinderen. In dit boek komen mensen aan het woord die hun haar hebben verloren door de twee belangrijkste oorzaken van kaalheid: chemotherapie en alle vormen van alopecia. 

Pijn en het brein

 

Annemarieke Fleming - Eén op de tien mensen heeft langdurig ernstige pijn die veel beperkingen met zich meebrengt. En meestal vinden artsen geen afdoende verklaring op de plek waar de pijn wordt gevoeld. Dit boek geeft de broodnodige antwoorden. 

Boek: je lijf, je looks, je leven
Je lijf , je looks, je leven

Saskia L. Ebelie - Toen Saskia Ebeli op haar 33e kanker kreeg, besloot ze om stijlvol en 'gezond' door deze periode te komen. Niet alleen uit ijdelheid, maar vooral om haar identiteit als vrouw en als mens niet kwijt te raken en om regie te houden over haar leven.

Afb: Cover van boek Geef kanker een gezicht
Geef kanker een gezicht

 

Heidy Brakenhoff - Steunt KWF kankerbestrijding met de verkoop van het boek: Geef kanker een gezicht. Met daarin meer dan 110 portretten van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Velen vertellen ook hun verhaal.

 

Dirk :Het leven is een strijd waard"
Dirk 'Het leven is een strijd waard'

 

Samen met striptekenaar Mario Boon schreef Dr. Luc Colemont het scenario van “Dirk”. Een “graphic novel” of stripalbum over een 50-jarige geschiedenisleraar die geconfronteerd wordt met darmkanker. 

gallery/routeddjvk1
Routeplanner door de jungle van kanker

 

Evelien van der Werff - Schreef een boek vol informatie, tips en ervaringen. Makkelijk leesbaar, aangekleed met aantrekkelijke illustraties en af en toe een vleugje humor.

 

Een volledig en overzichtelijk beeld van het A tot Z rondom kanker. 

gallery/schermafbeelding 2019-05-17 om 10.41.49
De koningin met de 7 pruiken

Tineke Toet - Nieuw in de Hoe vertel ik het-reeks! De koningin met de 7 pruiken. Een prachtig prentenboek vertelt het verhaal over  een koningin die kanker krijgt en helpt ouders en kinderen het onderwerp te bespreken.

De illustraties zijn ingetogen en realistisch, geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 jaar.

Welkom in het rijk der zieken
Welkom in het rijk der zieken

Hanna Bervoets - "Verhalen over ziek zijn fascineren me.  Welkom in het Rijk der zieken een verhaal over wat er gebeurt wanneer we van het Rijk der gezonden naar het Rijk der zieken reizen. En over wat we achterlaten wanneer we de controle over ons lichaam verliezen."

Clay, de hoofdepersonage in dit boek heeft geen kanker maar een ziekte die qua eigenschappen overeenkomt met diverse ernstige aandoeningen waardoor dit verhaal voor veel herkenning zorgt. 

Kut Kanker! Bibian Mentel
Kut kanker!
 

Bibian Mentel - In juli 2017 hoort paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel dat ze voor de negende keer kanker heeft. Maar Bibian is een knokker en een optimist, met een ijzersterke wil. Haar grootste sportieve droom is dat ze op de Paralympische Spelen in maart 2018 haar olympische titel kan verdedigen. Maar eerst moet ze deze nieuwe tegenslag zien te overwinnen.

Sophia
Sophia
 

Sophia van Sorgen - Dit is het verhaal van een jonge vrouw die ontsnapte aan beklemmende adviezen en een bezorgde omgeving, en het vliegtuig pakte naar de andere kant de wereld. Bij Sophia is twee keer kanker ontdekt. De eerste keer was ze een puberend meisje in Winterswijk, de tweede keer was ze een jonge, succesvolle vrouw in Amsterdam met de wereld aan haar voeten.

Boek: Ik heb er mijn buik vol van
Kanker! Ik heb er mijn buik vol van!

 

Sylvia Bastiaan-Trinthamer - Sylvia krijgt op 34-jarige leeftijd te horen dat ze een zeer zeldzame vorm heeft van buikvlieskanker. Haar leven als jonge moeder van twee dochters, met een drukke baan als hr-adviseur, komt in één klap tot stilstand. Voor haar werk heeft ze meerdere langdurig zieken begeleid en nu zit ze zelf aan de andere kant van de tafel. Haar ervaringsverhaal is aangevuld met een hoofdstuk speciaal voor de hr-professional binnen bedrijven en organisaties: 'De meerwaarde van Human Resource Management bij verzuim door kanker'.

Echte dokters huilen ook
Echte dokters huilen ook
 

Warner Prevoo - Echte dokters huilen ook is het indringende verhaal van een kankerspecialist die zélf longkanker krijgt. 

De ziekte verandert zijn blik op kankerpatiënten voorgoed, evenals de vitale nuchtere manier waarop hij met tegenslagen omgaat: er is niets meer te verliezen, dus wat kan je nog gebeuren? 

Gevoel voor Tumor
Gevoel voor Tumor

Leander Verdievel - 'Geen enkel boek dat ik ooit kreeg, had voor mij de juiste toon. Nooit herkende ik mezelf erin. En vooral: nooit deden ze me lachen, terwijl humor voor veel mensen met kanker hét antigif is om alle ellende aan te kunnen.' Een boek dat je op donkere momenten laat lachen en op andere momenten doet vloeken. Een boek boordevol situaties die jij en je omgeving zullen herkennen.

Het K-boek
Het K-boek
 

Sabine de Vos - Een boek bedoeld voor patiënten, maar ook voor niet-patiënten die de ziekte en wat een patiënt doormaakt beter willen begrijpen, en die willen weten wat zij zélf kunnen doen om het woord kanker zo weinig mogelijk kans te geven.

Heldere uitleg over de medische kant van kanker en behandelingen. Met veel aandacht voor de menselijke kant van kanker.  Met verhalen en tips van lotgenoten

Niks dekt de lading
Niks dekt de lading

Aster Storm - Aster Storm is het pseudoniem van de Haagse illustrator en schrijver Afke Kuyper. Op haar 31e werd bij haar borstkanker geconstateerd. Het ingrijpende proces dat op de diagnose volgde, beschreef ze in haar debuutboek ‘Niks dekt de lading’, waarin proza, poëzie en beelden verwerkt zijn. Naast het open en intieme verslag heeft Aster zichzelf dagelijks gefotografeerd om de uiterlijke veranderingen vast te leggen. Storm vraagt je om niet weg te kijken van wat de rauwe werkelijkheid is.

gallery/schermafbeelding 2019-06-08 om 20.11.28
Boek: Borsten
Borsten
 

Corien van Zweden - Een informatief en ontroerend boek met openhartige vertellingen door de schrijfster en mensen die zij heeft geïnterviewd. De verhalen beschrijven o.a. de diverse opties die er bestaan wanneer je gediagnostiseerd bent met borstkanker en welke gevolgen je zou kunnen  verwachten. Ook vrouwen die hun borsten behouden komen tot de ontdekking dat er nog veel te ontdekken valt. 

gallery/schermafbeelding 2019-07-17 om 11.27.18
Leeuwenhart

 

Joop Kasteel, Jeroen Scharrenberg - 

Dit is het het waargebeurde en inspirerende verhaal van het allerzwaarste gevecht van wereldkampioen freefight, Kasteel v.s. kanker. Aan dit boek werkten mee zanger Jan Smit, "Iceman' Wim Hof, wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, oncoloog/hematoloog Jarom Heijmans (AMC) en misdaadjournalist John van den Heuvel. 

Binnenkort verkrijgbaar

Boek: Anders over Leven
Anders Overleven

 

Mariëtte van Hooff  - Mariëtte begeleidt mensen die kanker hebben of hebben gehad om hun leven weer op te pakken. Ze kijkt naar alle levensgebieden, zoals relaties, loopbaan, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. 

Een werkboek voor zelfonderzoek, onplooiing en het vergroten van de acceptatie van leven met - of na kanker. 

U kan meer dan u denkt
Hoe kan ik nu verder?

 

Annemarie van Bergen en Theone Joostensz- Loop je vast na het overlijden van een geliefd persoon? Ben je uit balans, doordat je ernstig ziek bent geworden? Hoe kan ik nu verder? informeert, inspireert, geeft handvatten en tips over levensvragen en zingeving voor mensen die te maken met een ingrijpende verlieservaring.

U kan meer dan u denkt
Gehavend

 

Hentje Metz - De omvang van borstkanker is dikwijls te groot om in een keer te bevatten en te doorvoelen. In dit boek neemt Hentje Metz je mee op reis door de gelaagdheid van de vrouw. Ze inspireert je om vanuit zachtheid je pijn op te diepen en de betekenisvolle ervaring van borstkanker te vervlechten met je levensverhaal.