KankerEnIk.nl vindt handige producten en maakt ze toegankelijk.

Lotgenoten, artsen, diëtisten en wetenschappers behandelen in onderstaande boekenlijst tal van specifieke onderwerpen. De beste boeken over kanker vind je hier. 

Beter worden is niet voor watjes

 

Daniëlle Pinedo en Bart van Eldert

schreven dit brievenboek, beiden journalist en overleefden beiden kanker.

Ze interviewen elkaar en merken o.a. op: 'Ziek worden, dat kan iedereen, maar beter worden is niet voor watjes'.

Het BorstKankerBoek

 

Dr. Hester Oldenburg, Dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters, Julia van Bohemen

 

Een op de negen vrouwen krijgt borstkanker. Dit boek geeft antwoord op alle vragen die de ziekte oproept.

Over o.a. zelfonderzoek en diagnose tot behandeling en reconstructiemogelijkheden. 

Gezond eten rond chemotherapie

 

José van Mil en Christine Archer Mackenzie


Voor de eerste keer werkten een chef-kok en een medisch specialist samen om je te inspireren met meer dan 100 heerlijke recepten speciaal ontwikkeld voor mensen die een chemotherapie ondergaan.

Chemotherapie en ik - Gratis eboek

 

Elke De Klerk - KankerEnIk.nl

 

Dit interactieve e-boek helpt bij het vinden van de antwoorden die op jou van toepassing zijn en behandelt allerlei zaken die rondom een behandeling met chemotherapie een rol kunnen spelen.

 

Dit e-boek is gratis te downloaden hier, op KankerEnIk.nl

De keizer aller ziektes 

Siddhartha Mukherjee


Een biografie van kanker, beschrijft de ziekte van de eerste gedocumenteerde gevallen duizenden jaren geleden tot de dag van vandaag en biedt zelfs een blik in de toekomst. 

Angst na Kanker

Jan Verhulst & Coen Völker

 

Dit boek maakt angst bespreekbaar. Psychologen gaan in op hoe angst ontstaat en geven talloze praktische handvatten om angst beter hanteerbaar te maken.

Beter worden is niet voor watjes
Het borstkankerboek
Gezond eten tijdens Chemotherapie
Angst na Kanker
Keizer aller ziektes

Boeken webshop

Liefde onder druk
Liefde onder druk

 

Els Put - Kanker heb je niet alleen. 

 

Els Put schreef dit mooie en eerlijke boek over hoe kanker een zware druk op je relatie kan uitoefenen. Met ontroerende verhalen over kankerpatiënten en hun zoektocht naar de verandering bij zichzelf en in hun relatie.

a Spoonful of love
A Spoonful of Love

 

Geschreven door iemand die weet dat je voeding fluweelzacht moet zijn als je wondjes in je mond hebt. Hoe het is om overal misselijk van te worden. En dat je smaak verandert. Medische ondersteuning door adviserend arts en radiotherapeut. Prachtige lifestyle- en foodfotografie.

Grote boom is ziek
Grote Boom is Ziek

Nathalie Slosse

 

Grote Boom blijkt houtwormpjes onder zijn schors te hebben. De dokter behandelt hem hiervoor, maar Snuiter snapt het niet. Grote Boom wordt alleen maar zieker van de behandelingen. Een mooi, ontroerend prentenboek dat een ziekte als kanker door de prachtige metaforen heel inzichtelijk maakt voor jonge kinderen.

Radicale Remissie
Een hapje uit de zon
Handboek Kanker
Radicale Remissie

Kelly A. Turner

 

Zonder valse hoop te wekken, geeft dit boek een helder te beeld van de mogelijkheden bij uitgezaaide kanker. Vol praktisch toepasbare tips en interviews met lotgenoten. Naast uitleg over reguliere behandelmethodes wordt gewezen op de eigen bijdrage die het genezingsproces kan verbeteren en ondersteunen.

Een hapje uit de zon

 

Corien van Zweden

 

Vijf gezichten van kanker. Als bij journalist en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, blijkt dat in de klas van haar oudste dochter vijf ouders kanker hebben. Een hapje uit de zon biedt houvast en herkenning aan iedereen die met kanker te maken krijgt. 

  

Handboek Kanker

 

Henk Fransen

 

Een compleet boek over kanker. Het combineert op unieke wijze reguliere en alternatieve geneeswijzen, zonder het een of het ander af te wijzen. Dit boek helpt je snel en veilig op weg. Met behulp van een sterke- en zwakke puntentest bepaal je per onderdeel waar jouw verbeterpunten liggen

U kan meer dan u denkt
U Kunt meer dan u denkt

H.c. Moolenburgh

 

Vooraanstaand Nederlands arts op het gebied van complementaire kankerbehandeling, legt in dit boek uit welke methoden er naast de noodzakelijke medische oplossingen beschikbaar zijn om het lichaam te ondersteunen en zo gezond mogelijk te krijgen.

Ctrl Alt Delete
als er geen morgen meer is

 

Gedichten van Ruud Vorstermans over liefde, wilskracht, levenslust en rouwverwerking. Ruud geeft blijk van zijn liefde en bewondering voor de manier waarop zijn vrouw Marijke omgaat met uitgezaaide borstkanker. Deze dichtbundel is een inspiratiebron, waarbij de dood niet als het einde gezien wordt, maar als een begin van een andere manier van leven; een leven vol herinnering.

Chemo wat nu?
Chemo wat nu?

Ester Hartholt

 

15 handige en  praktische tips waar je mee aan de slag kunt voordat je met de chemotherapie begint en voor tijdens het traject. Zodat je het gevoel krijgt de regie weer een beetje in eigen handen te hebben. 

 

Heel overzichtelijk geschreven met niet te veel tekst, een aardig geschenkje.

Diepere lagen
Diepere Lagen

Bart Chabot-

 

Een persoonlijk verslag van bestraling. Aangrijpend, indringend zeer persoonlijk relaas, nuchter en met humor geschreven. Voor de behandeling van een burghoektumor moet Bart Chabot een belangrijke maar moeilijke keuze maken: opereren of bestralen?

Sterkte met je Tumor
Sterkte met je tumor

Paula Bakhuis

 

Communicatie bepaalt of je elkaar begrijpt en wat je voor elkaar kunt betekenen. Iedereen doet zijn best en toch gaat het soms mis. Hoe komt dat? Hoe voorkom je die sociale stress? Wat kunnen we van elkaar leren?  Een eerlijk en openhartig boek.

Boek: Kaal
Kaal

 

Veertien mensen vertellen over kaalheid in openhartige interviews: mannen, vrouwen en kinderen. In dit boek komen mensen aan het woord die hun haar hebben verloren door de twee belangrijkste oorzaken van kaalheid: chemotherapie en alle vormen van alopecia. 

Pijn en het brein

Annemarieke Fleming 

 

Eén op de tien mensen heeft langdurig ernstige pijn die veel beperkingen met zich meebrengt. En meestal vinden artsen geen afdoende verklaring op de plek waar de pijn wordt gevoeld. Dit boek geeft de broodnodige antwoorden. 

Boek: je lijf, je looks, je leven
Je lijf , je looks, je leven

Saskia L. Ebelie

 

Toen Saskia Ebeli op haar 33e kanker kreeg, besloot ze om stijlvol en 'gezond' door deze periode te komen. Niet alleen uit ijdelheid, maar vooral om haar identiteit als vrouw en als mens niet kwijt te raken en om regie te houden over haar leven.

Afb: Cover van boek Geef kanker een gezicht
Geef kanker een gezicht

 

Heidy Brakenhoff steunt KWF kankerbestrijding met de verkoop van het boek: Geef kanker een gezicht. Met daarin meer dan 110 portretten van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Velen vertellen ook hun verhaal.

 

Dirk :Het leven is een strijd waard"
Dirk 'Het leven is een strijd waard'

 

Samen met striptekenaar Mario Boon schreef Dr. Luc Colemont het scenario van “Dirk”. Een “graphic novel” of stripalbum over een 50-jarige geschiedenisleraar die geconfronteerd wordt met darmkanker. 

Routeplanner door de jungle van kanker

 

Evelien van der Werff schreef een boek vol informatie, tips en ervaringen. Makkelijk leesbaar, aangekleed met aantrekkelijke illustraties en af en toe een vleugje humor.

 

Een volledig en overzichtelijk beeld van het A tot Z rondom kanker. 

De koningin met de 7 pruiken

Tineke Toet

 

Nieuw in de Hoe vertel ik het-reeks!

Een prachtig prentenboek vertelt het verhaal over  een koningin die kanker krijgt en helpt ouders en kinderen het onderwerp te bespreken.

De illustraties zijn ingetogen en realistisch, geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 jaar.

Welkom in het rijk der zieken
Welkom in het rijk der zieken

Hanna Bervoets

 

"Verhalen over ziek zijn fascineren me.  Welkom in het Rijk der zieken, een verhaal over wat er gebeurt wanneer we van het Rijk der gezonden naar het Rijk der zieken reizen. En over wat we achterlaten wanneer we de controle over ons lichaam verliezen." Clay, de hoofdpersonage in dit boek heeft geen kanker maar een ziekte die qua eigenschappen overeenkomt met diverse ernstige aandoeningen waardoor dit verhaal voor veel herkenning zorgt. 

Kut Kanker! Bibian Mentel
Kut kanker!
 

Bibian Mentel

 

In juli 2017 hoort paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel dat ze voor de negende keer kanker heeft. Maar Bibian is een knokker en een optimist, met een ijzersterke wil. Haar grootste sportieve droom is dat ze op de Paralympische Spelen in maart 2018 haar olympische titel kan verdedigen. Maar eerst moet ze deze nieuwe tegenslag zien te overwinnen.

Sophia
Sophia

 

Sophia van Sorgen - Een jonge vrouw ontsnapte aan beklemmende adviezen en een bezorgde omgeving en pakte het vliegtuig naar de andere kant de wereld. De eerste keer dat Sophia met kanker werd gediagnosticeerd was ze een puberend meisje in Winterswijk, de tweede keer, een jonge, succesvolle vrouw in Amsterdam met de wereld aan haar voeten.

Boek: Ik heb er mijn buik vol van
Kanker! Ik heb er mijn buik vol van!

Sylvia Bastiaan-Trinthamer

 

Sylvia krijgt op 34-jarige leeftijd te horen dat ze een zeer zeldzame vorm heeft van buikvlieskanker. Haar leven als jonge moeder van twee dochters, met een drukke baan als hr-adviseur, komt in één klap tot stilstand. Voor haar werk heeft ze meerdere langdurig zieken begeleid en nu zit ze zelf aan de andere kant van de tafel. Haar ervaringsverhaal is aangevuld met een hoofdstuk speciaal voor de hr-professional binnen bedrijven en organisaties: 'De meerwaarde van Human Resource Management bij verzuim door kanker'.

Echte dokters huilen ook
Echte dokters huilen ook
 

Warner Prevoo

 

Echte dokters huilen ook is het indringende verhaal van een kankerspecialist die zélf longkanker krijgt. 

De ziekte verandert zijn blik op kankerpatiënten voorgoed, evenals de vitale nuchtere manier waarop hij met tegenslagen omgaat: er is niets meer te verliezen, dus wat kan je nog gebeuren? 

Gevoel voor Tumor
Gevoel voor Tumor

Leander Verdievel

'Geen enkel boek dat ik ooit kreeg, had voor mij de juiste toon. Nooit herkende ik mezelf erin. En vooral: nooit deden ze me lachen, terwijl humor voor veel mensen met kanker hét antigif is om alle ellende aan te kunnen.' Een boek dat je op donkere momenten laat lachen en op andere momenten doet vloeken. Een boek boordevol situaties die jij en je omgeving zullen herkennen.

Het K-boek
Het K-boek
 

Sabine de Vos

 

Een boek bedoeld voor patiënten, maar ook voor niet-patiënten die de ziekte en wat een patiënt doormaakt beter willen begrijpen en die willen weten wat zij zélf kunnen doen om het woord kanker zo weinig mogelijk kans te geven.

Heldere uitleg over de medische kant van kanker en behandelingen. Met veel aandacht voor de menselijke kant van kanker.  Met verhalen en tips van lotgenoten.

Niks dekt de lading
Niks dekt de lading

Aster Storm is het pseudoniem van de Haagse illustrator en schrijver Afke Kuyper. Op haar 31e werd bij haar borstkanker geconstateerd. Het ingrijpende proces dat op de diagnose volgde, beschreef ze in haar debuutboek ‘Niks dekt de lading’, waarin proza, poëzie en beelden verwerkt zijn. Naast het open en intieme verslag heeft Aster zichzelf dagelijks gefotografeerd om de uiterlijke veranderingen vast te leggen. Storm vraagt je om niet weg te kijken van wat de rauwe werkelijkheid is.

Boek: Borsten
Borsten
 

Corien van Zweden

 

Een informatief en ontroerend boek met openhartige vertellingen door de schrijfster en mensen die zij heeft geïnterviewd. De verhalen beschrijven o.a. de diverse opties die er bestaan wanneer je gediagnosticeerd bent met borstkanker en welke gevolgen je zou kunnen  verwachten. Ook vrouwen die hun borsten behouden komen tot de ontdekking dat er nog veel te ontdekken valt. 

Boek: Anders over Leven
Anders Overleven

 

Mariëtte van Hooff  - begeleidt mensen die kanker hebben of hebben gehad om hun leven weer op te pakken. Ze kijkt naar alle levensgebieden, zoals relaties, loopbaan, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. 

Een werkboek voor zelfonderzoek, onplooiing en het vergroten van de acceptatie van leven met of na kanker. 

U kan meer dan u denkt
Hoe kan ik nu verder?

Annemarie van Bergen en Theone Joostensz

 

Loop je vast na het overlijden van een geliefd persoon? Ben je uit balans, doordat je ernstig ziek bent geworden? Hoe kan ik nu verder? Informeert, inspireert, geeft handvatten en tips over levensvragen en zingeving voor mensen die te maken met een ingrijpende verlieservaring.

U kan meer dan u denkt
Gehavend

Hentje Metz

 

De omvang van borstkanker is dikwijls te groot om in een keer te bevatten en te doorvoelen. In dit boek neemt Hentje Metz je mee op reis door de gelaagdheid van de vrouw. Ze inspireert je om vanuit zachtheid je pijn op te diepen en de betekenisvolle ervaring van borstkanker te vervlechten met je levensverhaal.

Boek: Good for a grin

Cadeautip voor mannen (Engels)

Brenda Burling - Een verzameling van korte verhalen over het leven van mannen met kanker. Geestige en waargebeurde anekdote's die bedoeld zijn om een vrolijk moment tot stand te brengen. Verschillende mannen vertellen over hun ervaring met kanker, open, eerlijk en op een geestige manier geschreven. In dit boek vind de lezer een manier om kanker in ander perspectief te plaatsen. Soms zo hilarisch dat je hardop in de lacht schiet.

Borstkanker Kookboek (e-boek, engels)

 

Prof. Mohammed Keshtgar
100 Recepten, variërend van ontbijt, lunch, snacks, soepen, salades en meer. Samengesteld door Oncologisch Chirurg Keshtgar en een team van specialisten. Recepten houden rekening met prventie,  behandelingen en bijwerkingen.

Gezond eten tijdens Chemotherapie
Ervaringsverhalen 15 mensen Doorlevers
je bent jong en je krijgt wat

 

Monique van Loon - Was 28 toen zij gediagnosticeerd werd met baarmoederhalskanker. In een fijne, losse schrijfstijl neemt zij moeilijke onderwerpen door.
 

Doorlevers

Danielle Hermans Barbara Slagman - Vijftien mensen - jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin – vertellen hoe zij omgaan met het leven met kanker. Hoe pak je de draad weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Begrijpen Je partner of je werkgever in wat voor wereld je je nu bevindt? En jij? Begrijp jij jezelf nog? 

De volgende scan duurt vijf minuten
De volgende scan duurt vijf minuten

 

Gedichten, Lieke Marsman -  Als beginnend schrijver kreeg Lieke ernstig nieuws: ze had kanker. In deze dichtbundel onderzoekt zij hoe een ziek lichaam zich verhoudt tot een zieke wereld. "Ik heb het schrijven van dit boekje nodig om de tijd kloppend te maken. Hoe moet ik mijn leven weer oppakken?' In 'De volgende scan duurt vijf minuten' wordt de blik niet uitsluitend naar binnen gericht, integendeel: het is ook een vurig pleidooi om om je heen te kijken en je maatschappelijke verantwoordelijkheid op je te nemen in een zieke samenleving.

Dubbel verdriet is niet nodig

 

Carolien Hovenier - Deze gids staat vol met dingen waar je liever niet aan denkt als je kanker hebt, maar waarmee je nu eenmaal te maken krijgt. Het laat zich lezen als een gids en biedt informatie over lastige onderwerpen en moeilijke vragen die op je af kunnen komen als je kanker hebt, of iemand kent die kanker heeft. 

FUck, ik heb kanker

 

Iris Lemeare - Dit waargebeurde verhaal over een doorgewinterde zakenvrouw is een bron van inspiratie. Deze alleenstaande moeder van twee werd gediagnosticeerd met borstkanker en kwam zo voor veel onbekende uitdagingen te staan. Als eerste Nederlandse onderging zij stamcelbehandeling om haar restklachten te tackelen.  

 

Dit boek lees je met een lekker glas wijn rood of wit, uiteraard 0% alcohol. 

Boek: Sjaals om je hoofd
Boek: Sjaals om je hoofd

 

Saar toont je meer dan twintig originele knooptechnieken om je sjaals te knopen. Met de duidelijke stap-voor-stap foto's creëer je makkelijk een frisse en unieke stijl die perfect bij jou past.

Mildheid bij kanker

 

Nathalie Cardinaels - Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker, wil je vaak sterk zijn en je moedig tonen naar anderen toe.

'Het lukt me wel!', zeg je en hulp vragen doe je liever niet.

 

Mildheid bij kanker is geschikt voor mensen bij wie kanker is vastgesteld, voor hun omgeving en voor hulpverleners die mensen met kanker ondersteunen tijdens en na hun ziekte.

Boek: Mildheid bij kanker
Boek: Leeuwenhart, het waargebeurde verhaal van Joop Kasteel
Leeuwenhart

 

Joop Kasteel en Jeroen Scharrenberg

 

Dit is het het waargebeurde en inspirerende verhaal van het allerzwaarste gevecht van wereldkampioen freefight, Kasteel vs kanker. Aan dit boek werkten mee zanger Jan Smit, "Iceman' Wim Hof, wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, oncoloog/hematoloog Jarom Heijmans (AMC) en misdaadjournalist John van den Heuvel. 

Boek: Licht in de tunnel, Marc de Hond
Licht in de tunnel

 

Marc David de Hond (Amsterdam, 21 september 1977 – aldaar, 3 juni 2020) was een Nederlands tv-presentator, ondernemer, schrijver, theatermaker en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

 

Marc de Hond vertelt openhartig over de periode nadat hij te horen had gekregen dat hij kanker had. Vol optimisme en humor weet hij zelfs licht te brengen in de donkerste momenten.

"We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op.' 

Boek Het regent zonnestralen
Het regent zonnestralen

 

Fien Vermeulen en Sabine Brusse - Een intiem ervaringsverhaal over een jonge vrouw die de dreiging van de dood ervaart en leert dat het leven na genezing zo eenvoudig nog niet is.

 

Makkelijk geschreven en herkenbaar voor velen. Een boek wat ideaal is om te lezen in de periode van herstel na kanker wanneer er ruimte is om te reflecteren op de heftige emoties die recent het leven beheerste. 

Boek: De hemel kan wachten, Jacobien de Haan
De hemel kan wachten

 

Jacobien de Haan schrijft columns in de Meppeler en Steenwijker Courant over haar leven met borstkanker, moederschap en wat ze verder tegenkomt.
De Hemel kan wachten is een intense, liefdevolle en met humor geschreven verslaglegging over leven met een dodelijke ziekte en toch gelukkig zijn.
10% Van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon.

Boek: Een zoen zo groen
een zoen zo groen

Katrijn Vannerum

 

‘Op een dag droeg ik twee verschillende sokken. Maar mama zag het niet eens’, vertelt een meisje. Mama heeft zorgen want ze heeft een boze knoop in haar lijf. Hoe komt die knoop daar? En heeft iemand er schuld aan?

Vanuit de ogen van een meisje wordt de ziekte van haar moeder poëtisch beschreven.

Boek: Carrièrepatiënt
carrièrepatiënt

 

Martijn van Duivenboden

 

Martijn wordt op 35-jarige leeftijd geconfronteerd met acute leukemie. De nasleep van de diagnose verandert zijn leven compleet.

"We leven in een tijd leven waarin we denken dat carrière een keuze is, een killerbody te koop is in de sportschool, geluk uit een pillenpotje komt."

In Carrièrepatiënt beschrijft Martijn rechtuit en humorvol zijn leven in het niemandsland tussen dood en gezond. Carrièrepatiënt gaat over hoe je van tegenslag een deugd maakt.
Hoe houd je een leven van vallen en opstaan vol?

Boek: Fear of Cancer (eng) Coen Völker
Fear of cancer

Coen Völker

 

We kennen Coen van zijn eerdere boek Angst na Kanker, dit keer stelde de GZ-psycholoog een vijf stappen plan op voor patiënten, naasten en zorgverleners over hoe je na kanker om kunt gaan met onzekerheid en angst.

Boek: Mijn kwaad bloed
Mijn kwaad bloed

 

Melissa Kremer (24) kreeg in 2015 de diagnose leukemie. Ze was daarna een aantal jaar kankervrij, maar in maart 2020 kwam de leukemie terug. Dit keer is er geen genezing meer mogelijk. Ondanks dit onverdraaglijke lot, bleef Melissa altijd zoeken naar lichtpuntjes in haar leven.
 

Melissa overleed op 23 maart 2021. Schrijven was haar passie.  Met haar blogs, verhalen en gedichten boeide ze dagelijks haar 186.000 volgers op Instagram. Ze beschreef hoe zij leerde leven met doodgaan. 'Mijn kwaadbloed’ is het indringende, ontroerende en inspirerende verhaal van een doorzetter pur sang. 

Boek: Darm E H B O eet je darmen gezond
Darmehbo 
 

Katinka Huiskamp & Marieke Lebbink - Darmehbo is bedoeld voor iedereen die in meer of mindere mate buikklachten heeft. Van misselijkheid en oprispingen tot darmkrampen en winderigheid. van een opgeblazen gevoel tot diarree of juist obstipatie. 

Met jou weet je het maar nooit

Mariska Boshoven - Als ze 34 weken zwanger is krijgt Mariska de diagnose lymfeklierkanker.  Fynn wordt prematuur maar kerngezond gehaald. Een maand later krijgt ze haar eerste chemokuur. Het lijkt overzichtelijk, een half jaar behandelen en 90 procent genezingskans. Maar alles loopt anders. Een zeldzame allergische reactie op de eerste chemokuur, telkens weer een nieuwe behandeling die ze niet mag afmaken en talloze andere verrassingen volgen. ‘Bij jou weet je het maar nooit’, hoorde ze al snel te vaak van haar artsen.

Ik weet niet wat ik zeggen moet...

 

Hoe praat je over dood, verlies of rouw?
Dit boek beschrijft hoe je dit soort moeilijke gesprekken kunt voeren met iemand die over zijn eigen dood wil praten of wanneer iemand rouwt.
Hoe ga je het gesprek aan met kinderen over de dood, of hoe bespreek je je eigen naderende eind. Je leest dit boek als een praktische gids die je op weg kan helpen om dit soort gesprekken met meer vertrouwen aan te gaan. 

Geschenkset Etherische Olie
Huisje, boompje ... Borstkanker
'Op jouw leeftijd gebeurt dat niet'

 

Eva Visser - In 2018 voelt Eva een knobbel in haar borst. ‘Niets om je zorgen over te maken’, zegt haar huisarts. Logisch ook. Borstkanker krijg je toch niet als je 21 bent?

Nou, dus wel.

 

Een jaar later wordt ontdekt dat de knobbel wel degelijk kwaadaardig is. Dit verhaal beschrijft de medische en psychische achtbaan, vol moed, kracht en humor.

 

Huisje, boompje … borstkanker is geen somber verslag van het verloop van een ernstige ziekte, maar een verhaal vol moed, doorzettingsvermogen, veerkracht en humor. Met dit boek geeft Eva een boodschap aan jonge vrouwen: kanker kent geen leeftijdsgrens, dus pas op jezelf, want niemand kan dat zo goed als jij.

De jongen, de mol, de vos en het paard.

 

'De jongen, de mol, de vos en het paard', vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. 

De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden voor jong en oud.

Dwars door alles heen

 

Jeroen Mol - Het leiden van een grote organisatie komt onder spanning te staan wanneer hij terugkeert op de werkvloer tijdens zijn herstel van een operatieve verwijdering van een grote tumor in zijn dikke darm. De bekende methodes werken niet meer voor hem. Niet alleen moet de directeur leren zijn beperkte energie te balanceren tussen zijn jonge gezin en zijn topfunctie maar ook hoe hij zijn team en zijn collega's meekrijgt in een nieuwe manier van werken.

 

Deze waardevolle lessen zijn geschikt voor iedere manager, maar voornamelijk managers die zelf of van dichtbij met kanker te maken kregen.
Het boek is in twee delen opgebouwd. In het eerste deel beschrijft Jeroen zijn ziekteproces, vervolgens vertelt hij ons over de terugkeer naar zijn eigen functie. 

Boek: Huisje, Boompje ... Borstkanker